Bivšu djevojku oteo i maltretirao je pred suprugom

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 41-godišnjakom kojeg se tereti za iznudi te za otmicu 29-godišnje djevojke, izvijestila je PU zagrebačka. Nakon krim obrade je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Kako navodi policija, 41-godišnjak i 29-godišnjakinja su pet godina živjeli zajedno, u izvanbračnoj vezi. Verbalno i fizički ju je zlostavljao te je od nje tražio da posuđuje novac od rodbine i da mu ga predaje, još od studenog 2004. godine pa sve do siječnja ove godine, kad ga je napustila. Nastavio joj je prijetiti putem telefona, zahtijevajući od nje da mu se vrati.

U utorak, 8. rujna u jutarnjim satima, došao je do njenog novog stana te je lupao po vratima i tražio od nje da izađe. Kada je djevojka izašla, udario ju je i tražio od nje da mu u roku od dva dana isplati 20.000 kuna. Uz prijetnje smrću, protivno njenoj volji, odveo ju je do svog stana, gdje ju je nastavio maltretirati i prijetiti joj. Njegova 39-godišnja zakonita supruga cijelo se vrijeme nalazila u stanu, a nasilnik je 29-godišnjakinju oslobodio upravo na njen zahtjev.

Iako je otetu djevojku pustio na slobodu, 41-godišnjak je nastavio sa telefonskim prijetnjama pa je 29-godišnjakinja 12. rujna odlučila zatražiti pomoć policije.

Pročitajte više