Bjegunac Golemović mirno šeta po Banjoj Luci

PROVOPTUŽENI u predmetu Ipsilon, Dražen Golemović, viđen je kako mirno šeta i uživa sa suprugom u Banjoj Luci, javlja banjalučki portal Frontal. Kako piše Frontal Golemović je prekjučer sa suprugom mirno šetao sa suprugom po gradu, a jučer se sa suprugom i jednim starijim parom družio u lokalnoj pizzeriji.

Svjedočio i o Pukanićevom ubojstvu

Golemović je navodno saslušan jer bi njegova izjava mogla potvrditi iskaz zaštićenog svjedoka koji je za organizaciju ubojstva optužio Sretena Jocića, nakon čega je Joca Amsterdam završio u zatvoru u Beogradu. Podsjećamo, svjedok pokajnik je prema nepotvrđenim informacijama navodno priznao da je sudjelovao u organizaciji Pukanićevog ubojstva, te prokazao Roberta i Luku Matanića, Željka Milovanovića i Jocićevog kuma Slobodana Đurovića. S istragom o Pukanićevom ubojstvu navodno je povezan na ispitivanju detektorom laži.

Uskok je protiv njega 9. listopada podigao optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita i protuzakonito posredovanje, a Županijski sud u Rijeci ga je pustio na slobodu. Dok je Vrhovni sud tri tjedna odlučivao o žalbi, Golemović je već svoju sreću potražio u BiH. Vrhovni sud je prihvatio Uskokovu žalbu na puštanje na slobodu te predmet vratio na Županijski sud u Rijeci. Županijski sud je promijenio svoje prvotno mišljenje i odlučio da Golemovića treba pritvoriti, no on je već pobjegao u BiH. Golemović je javnosti poznat kao kum poznatog zagrebačkog kriminalca Vjeke Sliška čiju je udovicu oženio nakon Sliškove smrti u atentatu.

Pročitajte više