Za obnovu škola i domova zdravlja u Bjelovaru stižu 34 milijuna kuna iz europskih fondova

Screenshot: Google Street View

GRAĐEVINSKI projekti u vrijednosti od 34 milijuna kuna, među kojima obnova škola i domova zdravlja, koji će uskoro početi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izvrsna su prilika za županijske građevinske tvrtke, ocijenili su u utorak na sastanku sa županom Damirom Bajsom predstavnici graditeljskih tvrtki, proizvođača građevinskog materijala i opreme za graditeljstvo.

Pred dovršetkom je raspisivanje javnog natječaja za odabir najpovoljnijih izvođača građevinskih radova na 11 školskih objekata i četiri doma zdravlja u županiji. Riječ je o obnovi objekata radi postizanja veće energetske učinkovitosti, a novac je najvećim dijelom osiguran iz fondova Europske unije.

Domaće tvrtke

"Postoji dobra mogućnost da se ti poslovi dobiju na natječaju. Logično je odabrati tvrtke koje rade na području naše županije, a konkurentne su na području cijele Hrvatske. Ovo je dosta veliki izazov jer su natječaji veliki i nadam se da će nekoliko obrtnika zajedno dati ponudu kako bi mogli i pristupiti. Na nama je da prezentiramo uvjete svima, kako bi iskoristili mogućnost prijave na natječaj. Uz potporu komora i cehova nadajmo se da će prijava i biti. Mi ćemo natječaje i tendere pripremiti u relativno kratkom roku i sukcesivno ih raspitivati", istaknuo je župan Bajs.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, na području Bjelovarsko-bilogorske županije radi 167 građevinskih tvrtki koje su prošle godine ostvarile 430 milijuna kuna prihoda.

"U zadnjih 16 godina naši poduzetnici nisu prolazili na lokalnim natječajima i projektima, a provodili su ih negdje drugdje, stoga pozdravljam inicijativu županije. Mi ćemo okupiti poduzetnike da se jave na natječaj, bilo samostalno ili kao nositelji ponuda s podizvođačima i vjerujem da će se to dobro razvijati", rekao je Jakov Ćorić, predsjednik županijske komore Bjelovar - HGK.

Pročitajte više