Bjelovarčanin pucao na braću svoje žene

POLICIJA je jutros u 6,30 sati u blizini obiteljske kuće u Zrinskom Topolovcu pokraj Bjelovara uhitila 32-godišnjaka, osumnjičena da je pucao u dvojicu braće svoje žene i teško ih ranio, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava na današnjoj konferenciji za novinare.

Uhićenik je sinoć oko 20 sati u Zrinskom Topolovcu iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, pucao na dva brata svoje supruge, Zlatka M. (1976.) i Dražena M. (1977.) iz Svetog Petra Čvrsteca pokraj Križevaca.

Obojica su operirani u bjelovarskoj Općoj bolnici. Po riječima zamjenika pročelnika Kirurškog odjela Opće bolnice dr. Davorina Diklića jedan od braće je pri svijesti, a drugi je još priključen na respirator i u teškom je stanju.

Po riječima glasnogovornika PU-a Dražena Medveda, osumnjičenika je jutros u zasjedi u blizini kuće dočekala policija i pozvala da odbaci oružje, na što se on predao bez otpora.

Kako se čulo, motiv je pokušaja ubojstva vjerojatno obiteljsko nasilje zbog kojega je supruga počinitelja s trogodišnjim djetetom 1. veljače napustila svoju kuću u Zrinskom Topolovcu i otišla braći u Sveti Petar Čvrstec.

Ne zna se zbog čega su njezina braća došla do kuće počinitelja u Zrinskom Topolovcu, no po policijskim podatcima prije dolaska telefonom ih je pozvao počinitelj.

Policija nastavlja kriminalističku obradbu.

Pročitajte više