Blair kaže da će se i treći put kandidirati za premijera

BRITANSKI PREMIJER Tony Blair rekao je u intervjuu objavljenom u nedjelju da će se i treći put kandidirati za premijera.

"Bez obzira na sve probleme i pritiske, ovo je dužnost koja neizmjerno ispunja i namjeravam je obnašati i dalje. Kandidirat ću se", rekao je Blair za News of the World.

Upitan za glasine prema kojima bi Blair mogao napustiti dužnost premijera kad njegova supruga Cherie sljedeće jeseni napuni 50 godina života, Blair je novinama rekao da ima punu potporu svoje obitelji da se kandidira za još jedan mandat na čelu britanske vlade.

"Mislim da glasine koje povezuju moju političku kandidaturu s rođendanom moje supruge Cherie spadaju među najbizarnije koje sam dosada čuo", rekao je Blair.

Sljedeći izbori u Velikoj Britaniji održat će se najkasnije sredinom 2006. godine, ali bi i mogli biti sazvani već sljedeće godine.

U razgovoru za list, Tony Blair kazao je i kako mu je razdoblje od proteklih nekoliko mjeseci bilo "najteže" otkako je na dužnosti. Blaira su oporba i drugi kritični krugovi u Britaniji žestoko napadali zbog opravdanosti rata u Iraku i britanskog sudjelovanja.

Izvješće komisije predvođene Lordom Brianom Huttonom o samoubojstvu stručnjaka za naoružanje Davida Kellya Blaira je aboliralo od optužbi da je, na temelju "napuhanih" obavještajnih podataka, preuveličao prijetnju režima Sadama Husseina kako bi opravdao invaziju na Irak.



Pročitajte više