Blair traži "malo strpljenja" u vezi dokaza o oružju u Iraku

BRITANSKI premijer Tony Blair kazao je kako je "sto posto" uvjeren u postojanje oružja za masovno uništenje u Iraku te je zatražio "malo strpljenja" prije nego što budu podneseni dokazi za to.

"Sto posto sam uvjeren u istinitost dokaza koje imamo o postojanju oružja za masovno uništenje. Nema sumnje da je Sadam Husein spremio to oružje te da ga je koristio protiv vlastitog naroda", rekao je britanski premijer na konferenciji za novinare održanoj u sklopu summita zemalja članica skupine G8 u Evianu.

"Budite strpljivi. Proces je u tijeku, a kad prikupimo sve dokaze o postojanju oružja za masovno uništenje mi ćemo vam ih i obznaniti", rekao je Blair, istaknuvši da se na terenu nalaze stručnjaci.

Britanski premijer iskoristio je priliku kako bi oštro kritizirao dvojicu svojih bivših ministara - bivšeg tajnika Foreign officea Robina Cooka i bivšu ministricu za međunarodni razvoj Clare Short, koji su ga optužili da obmanjuje britanski narod u pogledu postojanja oružja za masovno unitšenje u Iraku.

"Mislim da bi bilo vrlo dobro da podnesu dokaze ukoliko ih imaju", kazao je te dodao kako smatra da "nikako nije u redu da daju takve izjave na temelju informacija dobivenih od anonimnih izvora, kada postoje činjenice".


Pročitajte više