Blato: Svečana zahvala i blagoslov svetišta blažene Marije od Propetog Petković

APOSTOLSKI nuncij u Hrvatskoj msgr. Giulio Einaudi predvodit će sutra u Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje "Te Deum" i blagosloviti svetište u čast blažene Marije od Propetog Petković, izvijestio je danas blatski župni ured Svih svetih.

Sveti Otac za trećega posjeta Hrvatskoj, 6. lipnja u Dubrovniku, proglasio je blaženom Mariju od Propetog Petković, utemeljiteljicu izvorne hrvatske franjevačke Družbe Kćeri Milosrđa 1920., koja danas djeluje na tri kontinenta u dvanaest država. Istodobno Sveti Otac odredio je da se 9. srpnja slavi Dan blažene Marije.

Sutrašnjoj svečanosti u Blatu sudjelovat će više tisuća vjernika i hodočasnika iz Korčule, Dalmacije i inozemstva. Osim apostolskog nuncija na euharistijskom slavlju koncelebrirat će i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i dubrovački biskup Želimir Puljić.

U čast nove blaženice večeras će se u Blatu održati sjednica Općinskoga vijeća, otvoriti izložba akademskoga slikara Branimira Čilića i biti predstavljen njegov film "Bog je moderan".

Pročitajte više