Bogata jesen u Lisinskom: Red folka, sevdalinki i ljubitelja ustaša

Foto: Index, Lisinski.hr, FAH

ČINI se da je kontroverzni Božidar Alić uspio "užicati" novac preko Facebooka! Naime, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog najavila je ove jeseni između ostalih solističke koncerte Marije Šeferović, Bože Vreće te večer sevdaha, a u službenom programu pojavila se i Alićeva monodrama "Bez lustracije nema Croatie". Premijera je najavljena za 8. listopada, a ulaznica je 100 kuna.

>> Božidar Alić: Prosvjedovali su unuci boljševika koji su 1945. klali Zagrepčane

>> Božidar Alić Plenkovića usporedio s Titom: "Podržava ga 35.000 komunjara i udbaša"

>> Alić na Fejsu žica 120 tisuća kuna: "Udbaši mi prijete smrću"

Podsjetimo kako je početkom ljeta propali glumac i ljubitelj ustaša Božidar Alić na svom Facebook profilu pozvao "prijatelje i sve dobre ljude" da mu uplate novac na račun za njegov "novi domoljubni projekt" odnosno za monodramu "Bez lustracije nema Kroacije".

Alić je u lipnju na Facebooku napisao da mu nedostaje još 20 tisuća kuna i pozvao one koji žele uplatiti da mu se jave "u poštanski pretinac.

Alić već duže vrijeme šokira ispadima. Za prosvjed Hrvatska može bolje tako je rekao da su prosvjedovali unuci boljševika koji su 1945. godine klali Zagrepčane. Zbog osude ustaštva napao je Kolindu i poručio joj da zaboravi na drugi mandat i da je počinila samoubojstvo.

Prije nekoliko mjeseci na Markovu trgu izvodio je bizaran performans odjeven u crni plašt i šahovnicu i raspelo na prsima, također pod nazivom "Bez lustracije nema Kroacije".

Javnost je zgrozio kada je na Facebooku objavio snimku sina kako recitira "Za dom spremni", zbog čega se oglasila i pravobraniteljica za djecu. Zapažen nastup imao je i u noći Kolindine izborne pobjede u HDZ-ovu izbornom stožeru. "Moja potpora gospođi Kolindi Grabar Kitarović jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli", rekao je Alić u mikrofon današnje voditeljice Informativno-medijskog servisa na HRT-u Katarine Periše Čakarun.

Pročitajte više