Bolnica objavila nove informacije o stanju Banožića

Foto: Davor Javorovic /PIXSELL, Hina

Zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane Maria Banožića, koji se u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) oporavlja od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, blago je poboljšano, izvijestilo je Ravnateljstvo KBC-a.

Iz Ravnateljstva su priopćili kako je Banožić i dalje smješten u Jedinici intenzivnog liječenja, a klinički pregledi i učinjene pretrage ukazuju na blago poboljšanje zdravstvenog stanja. Banožić je pri svijesti uz daljnju prisutnu intenzivnu terapiju i nadzor, poručili su iz Ravnateljstva osječkog KBC-a.

Podsjetimo, rezultati nakon vađenja krvi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima pokazali su da je Mario Banožić imao 0.21 promil alkohola u krvi prilikom nesreće, doznaje Telegram. Banožiću je u bolnici uzeta krv kako bi se u slučaju potrebe operacije znalo ima li u krvi alkohola ili opijata, da bi se pravilno postupilo u slučaju anestezije, ali i da bi se znala njegova krvna grupa ako bude potrebna transfuzija. Krv mu je uzeta oko pola sata nakon nesreće.

Prema njihovim informacijama, sad već bivši ministar večer prije nesreće bio je na druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Samo par sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo je u lov. Na tom putu skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

I dalje će to biti nesreća iz nehaja. Naime, prema Kaznenom zakonu nehaj je sve ispod 1.5 promila. Dakle, ako je osoba koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj ima teško ozlijeđenih ili poginulih osoba bila pod utjecajem alkohola iznad 1.5 promila, neće se smatrati da je do nesreće došlo iz nehaja te će se primijeniti odredbe članka 227. Kaznenog zakona.

Telegram doznaje i da ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Isti izvor Telegrama tvrdi da je brzina kamiona koji je bivši ministar obilazio bila 78 km/h, što znači da je brzina pretjecanja bila veća.

Pročitajte više