Bondovska generacija: Želiš li i ti biti tajni agent?

HRVATSKA Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) konačno je postala dostupna svim građanima i to putem novih internetskih stranica, koje su proradile danas točno u podne.

Ravnatelj SOA-e, Tomislav Karamarko, navodi kako je "SOA uz svoje redovite zadaće štićenja i služenja nacionalnoj sigurnosti Republike Hrvatske i svih njezinih građana preuzela obvezu predstavljanja svojih djelatnosti putem interneta".

Na internetskim stranicama SOA-e, građani se tako mogu pobliže upoznati s njezinim ustrojem, povijesnim razvojem, djelokrugom rada, zakonskom regulativom te pravima i ovlastima njezinih djelatnika. Stranice su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku.

I ti želiš biti tajni agent?

S novim web stranicama SOA je otvorila i nove mogućnosti zapošljavanja. Tako se svi oni zainteresirani za posao tajnog agenta mogu prijaviti i putem online obrasca.

Ipak, da bi ste postali hrvatska verzija Jamesa Bonda, morate zadovoljiti određene zahtjeve - morate imati odgovarajući stupanj obrazovanja, odgovarajuće stručno znanje i iskustvo, posebnu zdravstvenu i psihičku sposobnost te hrvatsko državljanstvo.

I.M.
Foto: 007 / SOA

Pročitajte više