BORBA ZA VLAST Pregovori HDZ-a i MOST-a zapeli jer Petrov želi fotelju šefa Sabora?

Foto: FAH

PREGOVORI između MOST-a i HDZ-a naletjeli su, sada je to već očito, na zid. Iako nijedna strana to ne želi priznati, čini se kako je do trodnevnog zatišja u pregovorima došlo zbog neslaganja oko raspodjele funkcija.

MOST je tako objavio kako neće pregovarati s HDZ-om do ponedjeljka, usprkos tome što se rok Kolinde Grabar-Kitarović - 14. listopada - opasno približava.

Europarlamentarac Davor Ivo Stier, desna ruka Andreja Plenkovića, tvrdi kako u pregovorima nema zastoja te da se radi o običnom spinu.

"To sigurno nije spin koji dolazi od pregovarača s jedne ili druge strane, kod nas vlada povjerenje i mi ćemo na temelju toga završiti pregovore uspješno", smatra Stier.

Prema dosad objavljenim informacijama u medijima, MOST s 13 mandata navodno traži pet ministarstava, mjesto potpredsjednika Vlade i predsjednika Sabora.

Zapelo na fotelji šefa Sabora?

"Ne bih se očitovao ni na kakva pitanja oko pregovora, nisam upućen, ali kako znam teku svojim tokom", prokomentirao je pregovore MOST-ov smijenjeni ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Čini se kako je ovog puta zapelo na fotelji šefa Sabora, koju, prema posljednjim informacijama, želi upravo Božo Petrov. No, čini se kako HDZ nema namjeru prepustiti tu ključnu poziciju samo tako.

U jučerašnjoj izjavi za medije, Plenković se osvrnuo upravo na ta nagađanja te je na pitanje o tome traži li MOST mjesto predsjednika Sabora za Petrova.

"Razgovaralo se o svemu, nikome se ništa ne nudi. Razgovaramo o ustroju Vlade, podjeli funkcija u Saboru", kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a potvrdio je kako će pregovori s MOST-om biti završeni unutar dva tjedna.

"Jasna je odredba kad mora biti sazvana saborska sjednica. Predsjednica će to učiniti 14. listopada, do tada ćemo sve riješiti", zaključio je.

Pročitajte više