Boris Berezovski: Milijarde koje Roman Abramovič ima, pripadaju meni, pokrao me

NA SUĐENJU dvojice oligarha u Londonu, u kojem Boris Berezovski traži od Romana Abramoviča da mu vrati 6,5 milijardi dolara, Berezovski sve više otkriva prljave detalje o tome kako se Abramovič obogatio.

On je, doznalo se na suđenju, po Rusiji osnivao tvrtke u kojima je pretežito zapošljavao osobe s posebnim potrebama, zbog čega je imao "nevidljivi" prihod od 30 posto na poreznim olakšicama.

"Jednom je izjavio, čini mi se za francuski Le Monde, da je jedina razlika između štakora i hrčka - dobar public relations (PR). Njegov PR je vrlo dobar, prikazuje ga kao dobroćudnu osobu, nema agresivne nastupe, nikad ništa ne govori.On želi biti poštovan, a sad smo odjednom doznali sumnjiv izvor njegovog bogatstva", izjavio je pisac biografske knjige "Abramovič, milijarder niotkuda", Dominic Midgley.

Berezovski tuži Abramoviča, iako su zajednički početkom 90-ih osnovali Sibnjeft i nekad su bili nerazdvojni. Berezovski danas tvrdi da je svoj udio u Sibnjeftu bio prisiljen prodati za svega 1,2 milijuna dolara, kad je Putin pokrenuo lov na oligarhe. 

Pročitajte više