Boris Tadić na obljetnicu Srebrenice Gotovinu izjednačio s Ratkom Mladićem

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić jučer je, na 13. obljetnicu od maskara u Srebrenici, istaknuo da je nova vlast u Srbiji privržena potpunom ispunjenju suradnje s Haškim tribunalom i uhićenju Ratka Mladića. No, u svom priopćenju se dotaknuo i ostalih procesa koje se u Haagu vode protiv pripadnika ostalih naroda, te je pripadnike ostalih naroda izjednačio s najtraženijim ratnim zločincem, Ratkom Mladićem.

"Da bi sve žrtve u našoj regiji konačno našle spokoj, svi zločinci, bez obzira na naciju i vjeru, bez obzira zovu li se Mladić, Orić, Haradinaj ili Gotovina, moraju dobiti zasluženu kaznu", kazao je Tadić u svom priopćenju.

Tadić je poručio da se kažnjavanjem zločinaca, međusobnim uvažavanjem i pomirenjem ostvaruju uvjeti za integraciju zajedničkog prostora u Europsku uniju i ostvarenje boljeg života za sve nacije i građane regije.

U priopćenju je rekao i da odaje počast srebreničkim žrtvama i svim drugim nevino stradalima. Poštujući tuđe žrtve i razumijevajući tuđu nesreću, nalazimo snagu za pomirenje bez kojega nema budućnosti ili dobrosusjedstva na Balkanu, poručio je srpski predsjednik.

D.M.
Foto: AFP

Pročitajte više