Borislav Graljuk predstavio izborni program LS-a za 12. izbornu jedinicu na HTV-u

LS-ov kandidat za zastupnika u 12. izbornoj jedinici (nacionalne manjine) Borislav Graljuk večeras je na HTV-u predstavio izborni program, rekavši kako će svoje iskustvo iz proteklog saziva Sabora, nađe li se u novom sazivu, iskoristiti za očuvanje i jačanje stečenih manjinskih prava.

Graljuk je istaknuo da mu je bila velika čast i odgovornost što je u prošlom sazivu Hrvatskog sabora kao zastupnik predstavljao austrijsku, njemačku, židovsku, ukrajinsku i rusinsku manjinu i bio predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina.

"Upoznao sam specifičnosti tih manjina u Hrvatskoj i ako sam im svojim radom pomogao, tim je moje zadovoljstvo veće. Svoje iskustvo u parlamentarnom radu želim upotrijebiti za reafirmaciju i provedbu zakona koji se tiču manjina", kazao je.

Kandidirao se na listi LS-a jer se, po njegovim riječima, ta stranka istinski zalaže za poštivanje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina.

Posebnu pozornost Graljuk će, kaže, posvetiti romskoj manjini, napominjući da će se, u tom smislu, zauzimati za provedbu nedavno donesenog Nacionalnog programa za Rome, odnosno za njihovo obrazovanje, urbanizaciju i zapošljavanje.

(Hina) tr/ibob dd

Pročitajte više