Borovec: Nismo štitili bivšeg Sanaderovog tjelohranitelja

KRUNOSLAV BOROVEC, šef Ureda ravnatelja policije danas je i službeno reagirao na napise o tome kako je policija pogodovala bivšem tjelohranitelju bivšeg premijera Ive Sanadera Anti Braliću. On je, podsjetimo, osumnjičen u Uskokovoj akciji Ipsilon skupa s kontroverznim poduzetnikom Draženom Golemovićem, a mediji su objavili da policija čeka s predajom njegove kaznene prijave.

"Svi podaci s kojima Uprava posebnih poslova sigurnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske raspolaže, a odnose se na poslove koje je obavljao policijski službenik Ante Bralić te za koje se u članku tvrdi da su uskraćeni istražnim tijelima dostavljeni su dana 17. srpnja 2009. godine sudu pred kojim se vodi istraga u spomenutom slučaju", kaže Borovec navodeći da su tvrdnje iznesene u člancima "neutemeljene i neargumentirane, kojima se pogrešno informira javnost o mjerama i aktivnostima koje su poduzete u okviru spomenute kriminalističke obrade."

"Zatraženi podaci o policijskom službeniku Anti Braliću koji je do dana 26. listopada 2008. godine obavljao poslove osiguranja štićenih osoba u Upravi za posebne poslove sigurnosti te nakon toga, zbog operativnih razloga, premješten u Policijsku upravu zagrebačku dostavljeni su nadležnom sudu pri čemu su, zbog specifičnosti poslova koje obavlja Uprava za posebne poslove sigurnosti, uzete u obzir odredbe Zakona o tajnosti podataka i Pravilnika o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova. Nakon dovršene kriminalističke obrade podnesena je kaznena prijava protiv svih osoba obuhvaćenih kriminalističkom obradom za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo", piše Borovec.

Pročitajte više