Bosanski štediše u četvrtak prosvjeduju pred slovenskim veleposlanstvom

UDRUGA za zaštitu deviznih štediša BiH u četvrtak će prosvjedovati pred slovenskom ambasadom u Sarajevu, te pred predsjedništvom i Vijećem ministara BiH, najavio je predsjednik udruge Ale Lizalović, a prenosi slovenski poslovni dnevnik "Finance" u broju od ponedjeljka.

"Prosvjedovat ćemo jer se pitanje stare devizne štednje Ljubljanske banke uopće ne rješava i tražiti pojašnjenja od vlasti BiH tko će nas idućeg tjedna zastupati u Parizu pred komisijom za pravna pitanja i ljudska prava Vijeća Europe", rekao je Lizalović u izjavi koju prenosi slovenski list.

Spomenuta bi komisija trebala raspravljati o pitanju štediša Ljubljanske banke 15. ožujka, a slovenski stručnjaci za sukcesiju bivše Jugoslavije ocjenjuju da bi mnogo toga o "raspletu" pitanja dugova Ljubljanske banke u Hrvatskoj i BiH moglo biti jasno nakon presude o tužbi štediša pred sudom za ljudska prava Vijeća Europe. Prema podacima bosanske udruge štediša, 254.000 građana BiH od Ljubljanske banke i beogradske Investbanke potražuje 390 milijuna dolara.

Pročitajte više