Bosanski ubojica Sulejman Talović masakr najavio prijateljici

SULEJMAN TALOVIĆ, poznatiji kao "ubojica iz Utaha", noć prije nego što je u trgovačkom centru u Salt Lake Cityu ubio pet ljudi svojoj prijateljici koju nikada nije vidio najavio je masakr. Motiv zločina i dalje ostaje misterij, čak i za 17-godišnju djevojku koja je bila jedna od rijetkih osoba kojima se mladić povjeravao, piše Salt Lake Tribune.

"Sutra će se nešto dogoditi, nešto što mi nećeš moći oprostiti'. To će biti moj najsretniji dan u životu"- tim je riječima 18-godišnji izbjeglica iz Bosne zločin najavio svojoj prijateljici Moniki.

Zanimljivo je da se Sulejman i Monika nikada nisu upoznali, nisti su vidjeli sliku jedno od drugoga. Monika živi u Amarilu u Teksasu, a poznaju se preko svojih ujaka, koji su godinama prijatelji. Zajedničko im je to što su djetinjstvo proveli u izbjeglištvu, što su oboje izbačeni iz škole, s tim što se Monika kasnije nastavila školovati.

Talović je Moniku prvi put nazvao 28. siječnja. Na početku telefonskih druženja djevojci je puno pričao o smrti, a kasnije o vjenčanju, djeci, povratku u Bosnu.

Prije nešto više od mjesec dana Talović je u trgovačkom centru u Salt Lake Cityju iznenada otvorio nasumičnu vatru pri čemu je ubio dvije žene i dva muškarca te jednu 15-godišnjakinju, a 4 osobe je ranio. U pokolju ga je zaustavio policajac koji je bio izvan dužnosti, a usmrtio ga je drugi policajac koji je na mjesto događaja došao kao dio interventne ekipe.

Talović je kao dijete preživio opsadu Srebrenice u kojoj je proveo dvije godine.

Pročitajte više