Splitska bolnica ipak ostaje bez najboljeg traumatologa

Screenshot: HRT; Hina

NAKON deset dana peripetija, najbolji traumatolog splitskog KBC-a, spinalni kirurg dr. Vladimir Boschi donio je definitivnu odluku da napušta bolnicu u Splitu.

Dr. Boschi je za Index prije dva tjedna kazao da više ne želi sudjelovati u radu Zavoda za ortopediju i traumatologiju zbog čitavog niza nepravilnosti koje je otkrio. Otkaz je povukao u dogovoru s Upravom KBC-a dok svoj posao ne obavi inspekcija Ministarstva zdravlja. Provjerili su sve i zaključili da se radi o "sitnijim administrativnim greškama", nikako ne o krupnim propustima kakve je uočio dr. Boschi.

Boschi: Od danas krećem u potragu za novim poslom

Evo što nam je danas kazao Boschi.

"Poštujem njihov nalaz, ali se ne slažem. Oni smatraju da su to sitnije administrativne greške, ja držim da Zavod ne funkcionira kako bi trebao. Odlazim jer ne bih htio naštetiti nekom od pacijenata. Ne znam još gdje ću. Od danas krećem u potragu za novim poslom", kazao nam je Boschi.

Tko će u Splitu sada operirati lomove kralježnice? 

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić kaže nam da s odlaskom dr. Boschija bolnica neće izgubiti sposobnost operiranja lomova kralježnice. Uz dr. Boschija takve je operacije obavljao tek još jedan kirurg, koji je, međutim, već nekoliko mjeseci na bolovanju.

"S dr. Boschijem smo potpisali sporazumni raskid radnog odnosa. Inspekcija je bila i utvrdila da je sve bilo po zakonu. Ja to više ne bih ni komentirao. Lomovi kralježnice će se i dalje operirati u Splitu, ima tu još kolega koji će biti osposobljeni za takve operacije", kazao nam je dr. Jurić.

Pročitajte više