Bozanić predvodio misu u Domu sestara Majke Terezije

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić predvodio je danas, na Nedjelju Caritasa, s pomoćnim biskupom zagrebačkim i predsjednikom Hrvatskoga Caritasa Josipom Mrzljakom misno slavlje u Domu sestara Majke Terezije Misionarki ljubavi.

U propovijedi posvećenoj ljubavi zagrebački nadbiskup je poručio da je svaki čovjek pozvan da bude njezin misionar. Ljubav je poslanje Crkve i ona tako prevažna crkvena služba koja se naziva Caritas, dodao je kardinal Bozanić.

Nakon mise kardinal Bozanić susreo se s novinarima. Na upit o važnosti nedjelje odgovorio je da je "nedjelja prevažna na mnogim područjima".

"Nedjelja je ona koja je, mogli bismo slikovito reći, spasila naš narod i dala identitet narodu. Mi kao vjernici shvaćamo je iznutra jer razumijemo i pozivamo vjernike da se u nedjelju sastanu sa svojim Bogom i međusobno.

No, nedjelja ima i duboki društveni karakter, kulturni i općehumanizirajući. Stoga je nedjelja naprosto potrebna čovjeku. Ako želimo dobro našem čovjeku u vremenu tranzicije, moramo sve učiniti da sačuvamo nedjelju za čovjeka, za obitelj, za obiteljsko zajedništvo i za društveno zajedništvo!"

Na pitanje hoće li Crkva imati kakav prijedlog u vezi s novim zakonom koji će regulirati rad nedjeljom, kardinal Bozanić je odgovorio: "Mi pozivamo sve odgovorne da se ugledaju u druge srednjoeuropske zemlje. Tu je Austrija, tu je Njemačka... Ne trebamo nanovo izumiti Ameriku!"

Pročitajte više