Božinović: Moguće da Za dom spremni skroz nestane s grba HOS-a

Foto: Hina

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je, gostujući na RTL-u, da je moguće da Za dom spremni potpuno nestane s grba HOS-a.

"Ako ste dobro slušali predsjednika vlade danas, to ne znači ono što ste upravo rekli. On je rekao da je ovo prva od dvije faze. Danas ploča više nije u Jasenovcu, a u drugoj fazi slijedi sveobuhvatno rješenje ovoga pitanja", rekao je Božinović.

Božinović je na pitanje novinarke odgovorio da je moguće da sporni pozdrav skroz nestane s grba HOS-a.

"Moguće je, ali mi ćemo sačekati Vijeće za suočavanje s prošlošću da Vladi da preporuke na temelju kojih će ona napraviti sveobuhvatni zakonski prijedlog kojim će nastojati riješiti to pitanje", rekao je Božinović.

No, Božinović nije precizirao koji je rok da se donese odluka o drugoj fazi, kako ju je nazvao.

Jutros se na presici HOS-a opet govorilo "Za dom spremni".

"Naši službenici nisu bili tamo jer ih nitko nije ni zvao. Ono što je njihov posao je da utvrde sve činjenice i oni upravo na tome i rade - što je rečeno i u kojem kontekstu. To je stvar policijskog posla, ja nisam gledao konferenciju i nisam šef policije", rekao je Božinović.

Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li biti sankcija zbog današnjih uzvika jer, kako je rekao, nije policajac. Dodao je da će stručni ljudi odraditi svoj posao.

"Ne razumiju svi što je naša intencija od početka - da ne pridonosimo svojim radom podjelama, već da rješavamo otvorena pitanja iz prošlosti koliko je to moguće, budući da ne želimo ostaviti mlađima tako podijeljenu Hrvatsku", zaključio je Božinović.

Pročitajte više