Božinović o dronu nad kninskom tvrđavom: U tijeku su izvidi

Foto: FaH

MINISTAR Božinović novinarima je odgovorio na pitanje u kojoj je fazi istraga oko drona nad kninskom tvrđavom.

"Znate da je to istraživanje koje provodi vojna policija, civilna policija daje tu svoju punu podršku, ali i ostale sastavnice sigurnosnog sektora u Republici Hrvatskoj. Mogu, naravno, reći da su izvidi u tijeku, a izvidi su tajni", kazao je Božinović.

Odgovarajući na pitanje je li gotov akcijski plan s mjerama kojima će se spriječiti da se povrede koje je pretrpjela obitelj djevojčice Madine Hussiny ikada više ponove, za koji rok istječe za dva dana, ministar je kazao da je plan u završnoj fazi.

O maloj Madini

"To je akcijski plan u čijem sastavljanju participira više institucija u koordinaciji Ureda vlade za odnose s Europskim sudom za ljudska prava. Dakle, tu je i policijski dio i dio Državnog odvjetništva, sudski dio. Prema svim informacijama koje ja imam, to je u završnoj fazi", odgovorio je Božinović te najavio više informacija početkom idućeg tjedna. Koliko je njemu poznato, traju još neke konzultacije odnosno koordinacija svih institucija.

"Sve one moraju dati svoje viđenje i doprinos akcijskom planu u skladu s presudom Europskog suda. Akcijski plan i sve što je vezano za takve presude Europskog suda za ljudska prava je prije svega da se uoči ako je bilo nekakvih nedostataka i da se na neki način institucionalno odgovori na to, kako se ne bi nešto slično ponovilo u budućnosti", zaključio je ministar.

Pročitajte više