Božo Kovačević najavio kandidaturu za predsjednika LS-a

BOŽO KOVAČEVIĆ najavio je danas da će se na izbornom saboru Liberalne stranke 25. siječnja kandidirati za predsjednika LS-a.

´Želim da LS od marginalizirnoga političkog komentatora postane kreator liberalne politike´, rekao je Kovačević na konferenciji za novinare.

Kovačević, sada potpredsjednik LS-a i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, naveo je da su ga na kandidaturu potaknuli brojni članovi LS-a s kojima dijeli zabrinutost za budućnost stranke.

Kandidirat ću se za predsjednika LS-a s nakanom da osposobim stranku za uspješan nastup na državnim izborima, a za to je u LS potrebno uvesti sustavan rad, rekao je.

´Da bi snaga liberalnih uvjerenja, plemenitost naših namjera i sposobnost naših članova došli do izražaja, potrebno je uspostaviti jasnu organizaciju i primjerenu komunikaciju s članstvom, provoditi otvorenu i iscrpnu raspravu o važnim pitanjima i jasno prezentirati zaključke i dosljedno provoditi politiku Liberalne stranke´, smatra Kovačević.

Na upit novinara odgovorio je da nije za izlazak LS-a iz koalicije jer ´treba završiti zajedničke projekte´, ali je dodao da nije ni za ostanak po svaku cijenu.

Zamoljen da komentira moguću koaliciju LS-a i HSLS-a ustvrdio je da ´HSLS nije na liberalnom tragu´.

Na upit hoće li njegova i najavljena kandidatura Ive Banca protiv sadašnjeg predsjednika LS-a Zlatka Kramarića podijeliti glasove Kramarićevih protivnika i pridonijeti Kramarićevoj pobjedi, Kovačević ja naglasio da se ne kandidira ni protiv koga.

´Kandidiram sebe i pobijedit ću u prvome krugu´, poručio je, odbacivši nagađanja da će preuzeti dužnost hrvatskog veleposlanika u Pragu.

Pročitajte više