BP iz Meksičkog zaljeva maknuo glavnog direktora



DAN NAKON što se iznimno loše proveo u američkom Kongresu, glavni izvršni direktor British Petroleuma, Tony Hayward, smijenjen je sa svakodnevnog nadziranja krize u Meksičkom zaljevu.

Kako piše Sky News, izvršni direktor Bob Dudley preuzet će Haywardove obveze u pogledu nadziranja i kontroliranja svakodnevnih poslova čišćenja i zaustavljanja curenja nafte, a predsjednik uprave BP-a Carl-Henric Svanberg preuzet će PR dužnosti.

Mnogi su već spomenuli da je blesavo da dužnosti u odnosima s medijima preuzima čovjek koji je jučer u napadu nepatvorene iskrenosti stanovnike obale Meksičkog zaljeva nazvao "malim ljudima" i tako ih dodatno razljutio.

Ovakav potez BP-a bio je očekivan već neko vrijeme. Hayward jednostavno nije uspio adekvatno predstavljati tvrtku tijekom cijele krize. Nekoliko je puta svojim komentarima podigao veliku buku, a to je priznao čak i Svanberg.

"Jasno je da je Tony rekao neke stvari koje su mnoge razljutile. Ovo je sada postala stvar reputacije, i financijski i politički gledano, i zato ćete u nadolazećem vremenu viđati sve više mene", rekao je Svanberg.

Pročitajte više