"Braća Grimm su dobila dostojnu konkurenciju u Sanaderovim ministrima"

SDP JE prozvao HDZ-ovu vlast da dijeli građane na bogate i siromašne, one koji zdravstvenu zaštitu mogu platiti i one koji ne mogu. Kao najnoviji dokaz za ovu tvrdnju im je poslužila najava ministra zdravstva Darka Milinovića da postoji mogućnost da se uz postojeće zdravstveno osiguranje  uvede još jedno, ono privatnih osiguravajućih kuća.

"Braća Grimm dobila su dostojnu konkurenciju u Sanaderovim ministrima, jer nam stalno pričaju bajke, pa tako i stiže bajka o reformi zdravstva", rekao je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović koji se nije tu zaustavio te je za ministra Milinovića rekao da  "kao i svi Sanaderovi ministri predstavlja šampiona u nesposobnosti."

Za ideju dupliranja obveznog zdravstvenog osiguranja i dodatna dva stupa, Jovanović je rekao da je to još jedna umotvorina iz radionice ministra, sponzorirana mentorstvom privatnih osiguravatelja, koja vodi računa o krupnom kapitalu i profitu nekolicine.

"Proteklih sedam mjeseci pokazuju da HDZ nema viziju ni plan o reformi zdravstva"

Mirando Mrsić, još jedan zastupnik SDP-a, rekao je kako proteklih sedam mjeseci potvrđuju kako HDZ nema viziju, strategiju ni plan provesti reformu zdravstva koja bi uključivala barem postojeću kvalitetu zdravstvene zaštite.

Mrsić je bio kritiziran da se nalazi u sukobu interesa jer Ministarstvo i HZZO proziva zbog loše politike sa skupim lijekovima, dok mu je supruga zaposlena u tvrtki koja uvozi skupe lijekove. Danas je rekao da se ovdje radi o pokušaju da ga se politički diskreditira, istaknuvši da tvrtka njegove supruge nije jedina koja radi sa skupim lijekovima, te da je on u svojim nastupima ne spominje.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više