Bračni par s Floride umjesto hodalice za bebu dobio poluautomatsku pušku

Foto: Facebook

BRAČNI par iz Floride u očekivanju novorođenčeta šokirao se kad su u kutiji poklona za bebu umjesto hodalice pronašli poluautomatsku pušku kalibra .22 i pravo streljivo. Tako se radosna prigoda otvaranja darova za novog člana obitelji u nedjelju pretvorila u neugodnu scenu. S poluautomatskim oružjem marke Mossberg 715T u rukama, nazvali su policiju koja je izašla na intervenciju.

Policija iz Crestviewa utvrdila je da su prijatelji bračnog para poklon kupili u Goodwillu, trgovačkom lancu u kojem se prodaje donirana odjeća i kućanske potrepštine. U vrijeme kupnje kutija je bila zatvorena ljepljivom trakom te su vjerovali da sadrži hodalicu za bebe, kako javlja NBC News. Policija je utvrdila da je kutija mogla biti ostavljena u bilo kojoj od donacijskih kutija Goodwilla između Tallahasseeja i Pensacole, a prodana je u trgovini u Valparaisu.

Policija je utvrdila da nije prijavljena krađa konkretne poluautomatske puške i  to oružje nije povezano s nekim zločinačkim činom. Kad je utvrđeno da budući roditelji nisu kriminalci, vlasti su im ispočetka ostavili oružje. No, sljedeći dan su vlasti ipak zatražile par da preda oružje te su se oni dobrovoljno odrekli neželjenog "poklona" koji su predali policajcima.

Predstavnica neprofitne organizacije Goodwill kazala je da bi se trebale provjeravati sve kutije koje se predaju njima, čak i ako su zapečaćene. Inače, Goodwill na tom području godišnje zaprimi oko stotinu doniranih komada oružja.

Tvrtka koja proizvodi nesuđenu hodalicu donirala je budućim roditeljima iz Floride novi primjerak.

Pročitajte više