Brani se šutnjom: Uremović ubojica nije očekivao da će se Simke utopiti

OSUMNJIČENIK za ubojstvo riječkog grafitera Vitomira Jovičića Simkea, Arnold Uremović, jučer u podne saslušan je u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci, a pred istražnom sutkinjom Ksenijom Zorc, branio se šutnjom.

Kako piše Slobodna Dalmacija, on se u uredu sutkinje Zorc, zajedno s odvjetnikom Arisom Šimunićem zadržao samo nekoliko minuta, a kao razlog tom je njegova šokiranost raspletom situacije u kojoj se, suprotno njegovim očekivanjima, nesretni Simke utopio.

Uremović tvrdi kako se dobrovoljno predao na graničnom prijelazu Rupa, čim je doznao da je za njim raspisana tjeralica i kaznena prijava. Dodao je kako nije bio u bijegu, već u posjetu ocu u Italiji.

23-godišnjeg Uremovića sumnjiči se kako je 8. travnja, prilikom verbalne svađe Simkea bacio preko ograde u korito Rječine, ispred hotela Kontinental, gdje se ovaj i utopio, jer nije znao plivati. Jovičićeva obitelj nestanak je policiji prijavila 9. travnja, a tijelo mu je pronađeno devet dana kasnije u moru pokraj sušačkog lukobrana u Rijeci.

Podsjetimo, preko pet tisuća prijatelja i poznanika ovog simpatičnog Riječanina okupilo se u Facebook grupi u kojoj su prikupljali pomoć za njegovu obitelj i razmjenjivali informacije koje bi mogle pomoći policiji da nađe ubojicu.

K.S.
Foto: Novi list

Pročitajte više