Branimir Glavaš predsjednik osječkoga Gradskog vijeća

NOSITELJ Nezavisne liste Branimir Glavaš na sjednici osječkoga Gradskog vijeća izabran je za predsjednika Vijeća umjesto Branka Lackovića, koji je izabran u Gradsko poglavarstvo.

Za drugog dogradonačelnika izabran je dr. Vladimir Šišljagić (Glavaševa Nezavisna lista), a u Gradsko je poglavarstvo danas izabran i Oliver Grigić (također Glavaševa Nezavisna lista).

Na utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća 15. lipnja, kad je za gradonačelnika izabran Anto Đapić (HSP), za dogradonačelnika je izabran Gordan Matković (HSP).

Na današnjoj sjednici se, među ostalim, raspravljalo o pokretanju postupka za podizanje spomenika dr. Anti Starčeviću na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića te je odlučeno da se raspiše javni natječaj.

Doneseno je više odluka i rješenja, među inim, o razrješenju dosadašnjih članova skupština tvrtaka koje su u gradskom vlasništvu, od Tržnice, Ukopa, Unikoma, Vodovoda, Zavoda za stanovanje i td.

Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Glavaš istaknuo je kako će se "u svim tim tvrtkama koje su u gradskom vlasništvu provesti revizija poslovanja kako bi se vidjelo pravo stanje i nakon toga će biti odlučeno o daljnjim poslovnim potezima".

Pročitajte više