Brat Berniea Sandersa svjestan da mu prezime pomaže u kampanji uoči izbora

Foto: Hina

LARRY Sanders, stariji brat bivšeg američkog demokratskog kandidata Berniea Sandersa krenuo je u utorak u vlastitu kampanju uoči izbora u Oxfordshireu, ruralnom dijelu središnje Engleske.

Sanders (81) kandidat je ljevičarske Zelene stranke u Witneyu, izbornom okrugu koji je ostao bez zastupnika nakon ostavke bivšeg premijera Davida Camerona zbog referenduma o Brexitu u lipnju.

Izbori u četvrtak bit će prvi izborni test nove premijerke i šefice konzervativaca Therese May.

Larry Sanders, znanstvenik rođen u Brooklynu koji od 1969. živi u Britaniji, specijalist je Zelenih za zdravstvo i posljednjih je osam godina predsjednik stranačkog kluba u lokanom vijeću.

Pomaže mu prezime

Suočen je s nimalo lakim zadatkom, budući da Zeleni imaju samo jedno od 650 mjesta u britanskom parlamentu, a Cameron je osvojio više od 60 posto glasova u Witneyu na posljednjim izborima 2015.

Ipak, priznaje da prezime Sanders pomaže. "To mi otvara neka vrata. Ljudi znaju da taj čovjek postoji, svi znamo za njega, ima određeno mjesto u svijetu. Kandidati Zelenih nemaju uvijek tu prednost", rekao je Larry.

Sanders je proveo dvanaest tjedana u kampanji po SAD-u s bratom Bernieom koji je na kraju podupro svoju suparnicu Hillary Clinton u utrci za predsjednika SAD-a 8. studenoga.

Pročitajte više