Šušnjar: Na putu do ministarstva još nije bilo predatora. Kad dođem tamo, vidjet ću

"Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali dosad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi. 

Postoje i spekulacije o sukobu interesa zbog njegovog brata Ivana Šušnjara, koji je bio direktor u PPD-u BiH.

"Spekulacije su spekulacije, ja o tom ne mogu govoriti. Kao što sam ranije rekao, moj brat je liječnik koji radi u državnoj bolnici kao i supruga, bi li to isto bio sukob interesa?" upitao je Šušnjar.

"Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje"

Upitan je i o obiteljskom biznisu s plinom te što će biti s tim.

"Udjeli obiteljske firme su preneseni, udjele sam naslijedio. Ta firma je nastala kada sam ja imao 14 godina. Ne vidim nikakav sukob interesa", smatra ministar Šušnjar.

Konkretne planove za gospodarski sektor još uvijek nema, kako kaže, treba prvo ući u ministarstvo i vidjeti situaciju.

"Imam plan u ponedjeljak napraviti primopredaju, ući u ministarstvo i snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje. Već sam komunicirao prije da je povećanje industrijskog udjela u bruto domaćem proizvodu jedan od ciljeva te porezno administrativno rasterećenje gospodarstva, a onda ćemo dalje planirati kada vidimo situaciju", rekao je.

"Na putu do ministarstva još nije bilo predatora"

Na pitanje da komentira izjavu bivšeg ministra Filipovića kako u ministarstvu postoje predatori, novi ministar Šušnjar negira.

"Na putu do ministarstva još nije bilo predatora, kad dođem tamo, vidjet ću", rekao je nasmijan.

Pročitajte više