Breaking news: Sanader sutra odlazi kod prijatelja Todorića

U VREMENIMA kada premijera Ivu Sanadera bezuspješno pozivaju Sindikati da sjedne s njima za stol kako bi se izbjegli svibanjski prosvjedi i u vremenu kada plašljivi ministar Dragan Primorac bježi od studenata, ali i problema sveučilišta kao od kuge, a Hrvatska se čini nikad dalje od Europe blokirana od strane Slovenije, Nizozemske i Velike Britanije, a zemlju trese recesija i val otkaza, šef Vlade odlučio se u petak ukazati svekolikoj hrvatskoj javnosti i to posjetom svom velikom prijatelju i meceni Ivici Todoriću.

Kada Sanader ide u Konzum...

Naime, Vlada RH pompozno je obavijestila sve novinare, službenim priopćenjem, kako će predsjednik Vlade Ivo Sanader sutra posjetiti Todorićev Konzum, a kasnije će premijer biti nazočan i svečanom otvaranju PIK-ove tvornice u Vrbovcu.

Prema protokolu Vlade najavljeno je kako će premijer sutra ujutro u 11.20 posjetiti distributivni centar Konzuma u izgradnji, a već u 12.15 najavljen je dolazak Sanadera u u Vrbovec gdje će obići novoizgrađenu tvornicu. Prigodnim govorima, obavijestili su nas u Vladi obratit će se medijima predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić i premijer Sanader.

Ivica Todorić već je godinama poduzetnik koji od države dobiva i najviše poticaja pa će, vjerujemo, i to biti tema u susreta dva prijatelja Sanadera i Todorića.

Što sve neće reći ispred kamera

No, sasvim smo sigurni kako se u razgovoru neće spomenuti, barem ne javno, izjava saborskog zastupnika Slavka Linića kako Ivica Todorić i njegov Agrokor reketare hrvatske proizvođače.

Također, sasvim sigurno neće spomenuti ni navode kako hrvatski proizvođači moraju platiti desetak milijuna kuna da bi samo došli na police Konzuma, kao ni to da državna agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ne radi ništa kako bi spriječila takvo poslovanje i kako bi spriječila očigledan monopol.

Todorić se Sanaderu sasvim sigurno neće pohvaliti kako je Konzum iz BiH, u jeku mljekarske krize koja prijeti pravim potopom hrvatskog sela i mljekarske industrije, uvezao mlijeka u vrijednosti od oko četiri milijuna kuna ili točnije 4.044.591 kuna te tako izravno stavio hrvatsku mljekarsku industriju u težak položaj.

Sanader K-spin

U srdačnim razgovorima i osmjesima pred kamerama i u vrijeme kada mikrofoni budu uključeni neće reći ni notornu činjenicu kako do 63 proizvoda iz Konzumova asortimana K-plus i Standard svega ih je 14 iz Hrvatske, dok je ostatak zapravo iz uvoza te se na te proizvode samo lijepe Konzumove etikete.

Umjesto svih ovih tema sasvim sigurno ćemo čuti kako uspješni poduzetnici kao Todorić stoje na braniku Hrvatske čuvajući nas od pogubnih zala recesije, te kako se otvaranjem novih pogona štite radna mjesta.

Činjenica kako Todorić ostatak privredne Hrvatske stavlja u nepovoljan položaj, te ne plaća svoje dobavljače, kao i to da je svojedobno duboko zagrabio u proračun kada je dobio poticaje, sasvim je neka druga priča. I to ona priča, koja se nikako ne uklapa u još jedan Sanaderov spin. 

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više