Britanac na tavanu pronašao 12 ilegalaca s Kosova

LEE BRADLEY tek se preselio u novu kuću i nemalo se iznenadio kad je na tavanu nabasao na 12 imigranata s Kosova.

Oni su naime srušili zid te tako spojili Bradleyjev tavan s još dva tavana susjednih kuća i na taj način stvorili mjesto stanovanja za nekoliko kosovskih obitelji. Sa sobom su donijeli par ležaljki za plažu i postavili ladice za posuđe, a po podu je bilo razbacano mnoštvo dječjih igračaka. Bradley ih je zatekao baš u trenutku kad su jeli sendviče.

Među imigrantima je bilo i jedno dijete, a uspjeli su čak spojiti i struju. Novi vlasnik je odmah nazvao policiju, no kad su ovi za 20 minuta došli, imigranti su već dali petama vjetra. "Otvorio sam poklopac tavana i ugledao desetak ljudi koji su samo buljili u mene, a dijete je počelo plakati. Preplašio sam se i odmah zatvorio vrata, a zatim sam zvao policiju", kazao je za Sun. Kad je ispričao ženi što je pronašao na tavanu, u prvi mah mu nije povjerovala.

Bivša stanarka, Shirley Graham kazala je kako je povremeno znala čuti dječji plač što joj je bilo jako neobično s obzirom da na terasi nikad nije ugledala nijedno dijete. "Sad shvaćam da su zvukovi dolazili s tavana, točno poviše moje spavaće sobe što je zastrašujuće", kazala je.
Policija vjeruje da su se Kosovari uselili preko spojene etaže susjedne kuće koja je bila prazna cijelo vrijeme.

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više