Britanac psu davao pivo: Pijani stafordski bull terijer dječaku odgrizao komad lica

ONO što je trebala biti zabavna igra sa psom, za desetogodišnjeg Josepha Pickeringa iz britanskog gradića Colnea pretvorilo se u noćnu moru, kad ga je susjedov staford bull terijer ugrizao za lice. Međutim, ovaj napad ne treba pripisati agresivnosti psa, već gluposti njegovog vlasnika koji mu je davao pivo.

Nepromišljeni Paul Ashworth odveo je psa, po imenu Diesel, u šetnju po velikoj vrućini, zbog čega je pas brzo ožednio. Ashworth je problemu doskočio tako što je Dieselu u grlo sasuo cijelu limenku piva Stella Artois.

Nedugo nakon toga psa je pokušao pomilovati nesretni dječak Joseph, nakon čega je pas skočio na njega i ugrizao ga za glavu, otrgnuvši mu komad kože s lica. Dječak je brzo prevezen u bolnicu gdje je bio podvrgnut nekolicini operacija, uključujući i presađivanje kože. Dječakova majka pokrenula je tužbu protiv susjeda, vlasnika psa.

Telegraph piše da je pas bio dobro odgojen i da prije nikada nije bio agresivan, a s tim se slaže i veterinar koji je nakon vještačenja kazao kako psa ne bi trebalo uspavati, jer napad nije njegova krivica.

"Ne mogu tvrditi kakav učinak ima limenka pive na psa tijekom vrućeg dana, niti posljedice do kojih takav postupak može dovesti. No pretpostavljam da bi učinak bio sličan kao i kod čovjeka", kazao je životinjski psiholog David Gilman.

Pročitajte više