Britanac umro nakon što je pojeo burger, osoblju je rekao da je alergičan

Screenshot: YouTube

TINEJDŽER iz Londona preminuo je od alergijske reakcije unatoč tomu što je osoblje restorana informirao o svojoj alergiji, javlja BBC. 

Owen Carey slavio je  2017. svoj rođendan u britanskom lancu restorana Byron. 

Prilikom narudžbe burgera, u kojem je jedan od sastojaka bila mlaćenica, upozorio je osoblje na svoju alergiju na mliječne proizvode, a oni su ga uvjerili da je burger prikladan za konzumaciju. 

Međutim, dobio je alergijsku reakciju i umro za sat vremena. 

Nije dobio valjane informacije

"Preminuli je informirao osoblje o svojim alergijama. Sudeći prema meniju, nije bilo nikakvih alergena u narudžbi", navela je mrtvozornica Briony Ballard u pisanom priopćenju.

"Preminuli nije bio informiran o mogućim alergenima. Hrana koju je konzumirao sadržavala je mliječne proizvode koji su prouzrokovali snažnu anafilaktičku reakciju", dodaje Ballard. 

Obitelj traži promjenu zakona

Njegova obitelj apelira na promjenu u zakonu kako se ovakve situacije ne bi ponovile.

"Kontaktirali smo vladu kako bi promijenili zakon o navođenju alergena na restoranskim menijima", priopćila je njegova obitelj.

"Želimo da restorani moraju navesti jasne informacije o alergenima za svako jelo na meniju. Industrija hrane treba staviti sigurnost svojih korisnika na prvo mjesto", dodaju. 

"Jednostavno nije dovoljno imati zakon koji se oslanja na verbalnu komunikaciju između klijenta i osoblja s obzirom na to da istu često ometa bučna restoranska atmosfera", zaključuju. 

Byron je jedan od najpopularnijih lanaca restorana u Britaniji s desecima podružnica diljem zemlje.

Pročitajte više