Britanci na Mediteranu: "Nitko nam ne želi promijeniti funte"

Foto: Twitter

BRITANSKI turisti koji su trenutno na odmoru na obalama Mediterana našli su se u problemu jer im nitko ne želi promijeniti funte.

Nakon što je Velika Britanija na referendumu izglasala izlazak iz Europske unije, funta je doživjela najveći pad u posljednjih 30 godina.

Matt Rooney s grčkog otoka Kos na Twitteru je poručio:

"Već je počelo. U Grčkoj smo i ne možemo promijeniti novac niti ga podići s bankomata", napisao je Rooney koji je uskoro objavio kako je uspio riješiti problem zahvaljujući pomoći hotelskog osoblja.

Podsjetimo, funta je oslabila za više od 10 posto u odnosu na američki dolar, nakon što su privremeni rezultati referenduma pokazali da su birači odlučili napustiti Europsku uniju. Tečaj funte pao je ispod 1,35 dolara što je najniža razina od 1985 godine, a ovaj pad snažniji je i od tzv. crne srijede, kada je funta u jednom danu oslabila za preko 4 posto.

Bloombergov British Pound Index, koji prati kretanje funte u odnosu na sedam svjetskih valuta pao je za 10 posto, a pali su i futuresi na dionički indeks FTSE 100 i to za 7,5 posto.

Pročitajte više