Britanci: Rusi imaju teške gubitke tenkova, u njihovom korpusu se raspala disciplina

Foto: Profimedia

MINISTARSTVO obrane Velike Britanije objavilo je novo obavještajno izvješće.

U njemu navode kako je posljednjih dana Rusija nastavila davati prioritet pokušajima da njene snage okruže grad Avdijivku u Donjeckoj oblasti.

"Međutim, ruske su snage postigle samo marginalni napredak po cijenu teških gubitaka oklopnih vozila. Ruska 10. tenkovska pukovnija vjerojatno je izgubila velik dio svojih tenkova dok je pokušavala okružiti Avdijivku s juga. Pukovnija je dio 3. armijskog korpusa, prvog većeg ruskog pojačanja invaziji u Ukrajini", navode Britanci.

"Brojna izvješća sugeriraju da je 3. armijski korpus bio posebno opterećen problemima s lošom disciplinom i slabim moralom. Unatoč tome što je ovaj korpus vjerojatno proveo određeno razdoblje na obuci u Bjelorusiji, čini se da formacija još uvijek pokazuje ograničenu borbenu učinkovitost", pišu dalje Britanci.

"Gubici 10. tenkovske pukovnije vjerojatno su većinom uzrokovani taktički pogrešnim frontalnim napadima, sličnim onima u drugim nedavnim neuspjelim ruskim napadima oklopnim vozilima, kao što je bio slučaj oko grada Vuhledara", zaključuju Britanci. 

Pročitajte više