Britanci u akvariju pronašli divovskog otrovnog morskog crva

TIJEKOM nekoliko posljednjih mjeseci, koraljni greben i rijetke primjerke ribe u akvariju Newquay's Blue Reef, u Cornwallu, terorizirao je divovski morski crv.

Monstruozni crv, kojeg su radnici koji održavaju akvarij pronašli, dugačak je preko 1.2 metra, a radnici isprva nisu imali pojma o čemu je riječ, već su uredno nalazili uništene koraljne grebene, neke čak i prepolovljene, prenosi Daily Mail.

Nepoznatu pošast radnici su htjeli uloviti na djelu, no nisu uspjeli pa su se odlučili potpuno razmontirati akvarij. Kad su došli napola puta do razmontiranja akvarija, našli su krivca u ovom rijetkom tropskom morskom crvu te su ga nazvali Barry.

"Ljupki" stvor ima obrambeni mehanizam kojim može trajno umrtviti živce odraslih ljudi. "Postavili smo mnoge zamke, s ribljim udicama, no crv ih je vjerojatno sve progutao i probavio. Tijekom noći ništa ne bi ostalo od naših zamki, kad bi se vratili ujutro", kazao je kurator akvarija, Matt Slater.

"Stvor uistinu podsjeća na nešto što je netom izašlo iz horror filmova. Otkrili smo kako je njegovo tijelo prekriveno tisućama krutih dlačica, koje koje mogu izazvati trajno umrtvljenje živaca kod odraslih osoba", dodao je. Barry je preseljen u vlastiti akvarij, gdje može proždirati i uništavati do mile volje.

B.V.
Foto: Seoul Times

Pročitajte više