Britanska premijerka: Ukrajinci su nadmudrili Putina

Screenshot: CNN

BRITANSKA premijerka Liz Truss u svom prvom intervjuu američkoj televiziji komentirala je najavu ruske mobilizacije i invaziju na Ukrajinu.

"Putin je napravio stratešku pogrešku izvršivši invaziju na Ukrajinu", rekla je Truss CNN-u te dodala: "Mislim da su ga Ukrajinci nadmudrili. Vidjeli smo da Ukrajinci nastavljaju uzvraćati. I mislim da nije predvidio snagu reakcije slobodnog svijeta."

Na pitanje kako bi zapadni čelnici trebali odgovoriti ako Putin pojača vojnu aktivnost u Ukrajini, Truss je rekla da ne bi trebali slušati njegovo zveckanje oružjem i njegove lažne prijetnje.

"Umjesto toga, ono što trebamo učiniti je nastaviti uvoditi sankcije Rusiji i nastaviti podržavati Ukrajince.

Ako se dopusti Putinu da uspije, to ne bi samo poslalo užasnu poruku u Europi i, naravno, veliku prijetnju samoj ukrajinskoj populaciji, već bi poslalo poruku i drugim autoritarnim režimima diljem svijeta da je to nekako prihvatljivo, invazija na suverenu naciju", rekla je Truss.

"Zbog toga je toliko važno da i dalje budemo odlučni, da ne slušamo zveckanje oružjem kojim Putin prijeti i da nastavimo podržavati Ukrajince do kraja. I to je ono što će Ujedinjeno Kraljevstvo učiniti, uvjerena sam", poručila je Truss.

Pročitajte više

 

Pročitajte više