Britanska studentica silovana i ubijena na tajlandskom otoku Koh Samui

21-GODIŠNJA britanska studentica pronađena je mrtva u moru kod tajlandskog otoka Koh Samui, a policija pretpostavlja da je ubijena.

Katherine Horton na otok je stigla 1. siječnja uvečer s prijateljicom Ruth Adams, a njeno je tijelo prepuno modrica pronašao vozač skutera.

Majka ubijene djevojke rekla je da je Katherine bila vrlo uzbuđena zbog putovanja na koje je krenula 27. prosinca, a kući se trebala vratiti 10. siječnja. Katherine i Ruth na otoku Koh Samui trebale su se sastati s prijateljima.

Katherine Horton telefonirala je kući 1. siječnja, a nakon toga joj se gubi svaki trag. Bliski obiteljski prijatelj kazao je, javlja Independent, kako roditeljima neugodnu vijest nije javila djevojka koja je bila s Katherine, jer je bila u šoku, već netko od prijatelja s kojima su se djevojke našle na otoku. "Obitelj pokušava doznati što se zapravo dogodilo i svi su šokirani" - dodao je neimenovani obiteljski prijatelj.

"Ne mogu vjerovati da je nema. Sve je tako nestvarno. Bila je tako draga djevojka i ne mogu vjerovati da se to događa baš nama" - izjavila je plačući djevojčina majka dodajući kako ju muči što tako malo znaju o svemu.

Televizijske snimke prikazale su pronađenu djevojku na plaži obučenu u tamno zelenu majicu. Prema informacijama s tajlandske televizije djevojka je prije nego što je ubijena bila silovana.

Smrt Katherine Horton je osma smrt britanskih turista u posljednjih nekoliko godina, a otok na kojem se ono dogodilo je treći najveći tajlandski otok s vrlo razvijenom turističkom granom.

Pročitajte više