Britanski premijer Cameron pokreće rat protiv imigranata

BRITANSKI premijer apelirao je na britansku javnost da vlastima počnu prijavljivati ljude za koje sumnjaju da su ilegalni imigranti, a uz to se i obvezao da će otežati ispita za dobivanje državljanstva na način da će u njega biti inkorporirana pitanja iz britanske povijesti.

Osim toga, svaki brak za kojeg se sumnja da je sklopljen iz prisile postat će kazneno djelo, a ima namjeru i prepraviti imigracijski zakon na način da se uklone mogućnosti "pogrešne interpretacije prava na bračni život" koje bi mogle blokirati deportaciju imigranata.

Najkontroverznijim se čini njegov prijedlog koji nalaže britanskim obiteljima koje žele u zemlju dovesti svoju rodbinu iz udaljenih zemalja da polože jamčevinu za njihov dolazak, i to u vrijednosti od nekoliko tisuća funti. Keith Vaz, predsjedavajući donjeg doma parlamenta, oštro je kritizirao taj prijedlog kazavši kako će on samo "dodatno antagonizirati manjinske zajednice u Britaniji i razljutiti britanske partnere poput Indije".

"Takav su financijska jamstva predlagana već tri puta u zadnjih deset godina, ali su odbačena jer to naprosto nije izvedivo. treba pronaći efektnije metode koje će osigurati da imigranti plaćaju za javne usluge", kazao je Vaz.

Pročitajte više