Britanskim vozačima nizozemska policija zbog Brexita oduzima sendviče

Screenshot:

NOVA pravila nakon Brexita stupila su na snagu i iznenađenim britanskim vozačima ovih dana na ulasku u EU nizozemska policija plijeni - sendviče, objavio je u utorak BBC.

Na snimkama nizozemske televizije vidi se kako graničari objašnjavaju vozačima pravila o uvozu uvedena nakon što je Britanija službeno napustila EU.

Po tim pravilima, putnici koji ulaze u Uniju ne mogu unositi meso i mliječne proizvode.

Čini se da je to zbunilo vozače. "Nakon Brexita više ne možete u Europu uvoziti određene vrste hrane, poput mesa, voća, povrća, ribe i takvih stvari", rekao je nizozemski graničar vozaču, objavila je televizija NPO1.

Na dijelu snimke vidi se kako policajac pita vozača ima li u zamotanom sendviču mesa. Kada je vozač odgovorio potvrdno, graničar kaže "OK, uzet ćemo vam ga".

"Dobrodošli u Brexit"

Iznenađeni vozač potom pita može li barem zadržati kruh, na što mu policajac kaže "Ne, sve ćemo uzeti. Dobrodošli u Brexit, žao mi je".

Velika Britanija se formalno odvojila od EU 31. prosinca. Od 23 sata toga dana za nju više ne vrijede europska pravila i na snagu su stupila nova koja se tiču putovanja, trgovine, imigracije i sigurnosne suradnje.

Izlazak Britanije doveo je do velikih promjena za gospodarstvo jer su Britanija i EU postali odvojena tržišta. 

Pročitajte više