Brkićev kum doveden u Uskok, Brkić: Uhićen je moj prijatelj i suborac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Sanjin Strukić/ Pixsell

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a i potpredsjednik sabora Milijan Brkić potvrdio je kako je vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, koji je jutros priveden zbog toga što je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS-ova, njegov kum.

>> Uhićen vozač ministra Tolušića, Mamićevom falsifikatoru javio je za pretres

"Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac i moj kum Blaž Curić, ali Bože moj, postoje institucije u ovoj državi, neka rade pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, izjavio je Brkić novinarima u saboru nakon objave informacije kako je u aferi SMS uhićen i vozač Tomislava Tolušića i Brkićev kum Blaž Curić.

Curić i Brkić bili su suborci u Alfama, a od tada su dobri prijatelji.

Na pitanje o njegovoj jučerašnjoj izjavi da mu se pakuje, Brkić je kratko uzvratio: "Već sam vam rekao, pustimo institucije da rade svoj posao, a sve ostalo vidjet ćemo dalje."

Curića se tereti za poticanje na sprječavanje dokaza

Na pitanje novinara ide li istraga prema njemu, Brkić je kratko uzvratio kako ne zna te da to moraju pitati nadležne institucije.

Zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS-ova za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića, uhićen je vozač ministra Tomislava Tolušića Blaž Curić.

Nakon ispitivanja u policiji, Curić je nešto prije 14 sati doveden na ispitivanje u sjedište Uskoka. Uskok ga tereti za poticanje na sprječavanje dokazivanja, potvrdio je nakon ispitivanja u Uskoku njegov odvjetnik Krešimir Vilajtović.

Na pitanje o težini optužbi, Vilajtović je kazao da "sama kvalifikacija kaznenog djela nije spektakularna".

"Tu zakonodavac ne predviđa neku tešku kaznu. Kvalifikacija je takva da nam ostaje sasvim dovoljno prostora za obranu", ustvrdio je Vilajtović, koji još nema saznanja hoće li Uskok za Curića zatražiti istražni zatvor, a ako to zatraži odluku će donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Za to kazneno djelo zakon predviđa kaznu od najviše pet godina.

Tolušić ranije komentirao uhićenje

Uhićenje je ranije za Index komentirao i Tomislav Tolušić, s obzirom na to da je uhićeni njegov vozač.

"Jutros sam saznao da je priveden i zašto je priveden. On je jedan od mojih 6 vozača, a većinom vozi mene. Neugodno sam iznenađen njegovim postupkom. Apsolutno podržavam rad DORH-a i policije i nadam se da će svi upleteni u ovo odgovarati, ma tko god oni bili", rekao nam je kratko Tolušić, koji kako kaže nije imao nikakvih saznanja o svom vozaču i njegovim postupcima.

Pročitajte više