BRODARAC S RAVNATELJEM HCR-A

Predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Đuro Brodarac danas je, dan nakon što ga je Vlada imenovala na tu dužnost, održao radni sastanak s ravnateljem HCRa Otom Jungwirtom, a razgovarali su o radu, poslovanju i funkcioniranju te vladine ustanove za humanitarno razminiranje.

"Dogovorili smo se da će ravnatelj pripremiti izvješća o radu i poslovanju HCR-a za konstituirajuću sjednicu Savjeta, koja bi se trebala održati idućeg tjedna", rekao je Brodarac. Istaknuo je da podaci o 41 osobi poginuloj od mina prošle godine i tri osobe koje su od mina poginule prekjučer, zasigurno zabrinjavaju i traže intervenciju. Upozorio je na nužnost donošenja novog zakona o razminiranju kojim će se pooštriti kriteriji za izvođenje poslova razminiranja.

Na pitanje hoće li doći do kadrovskih promjena u HCR-u, posebno u njegovu vodstvu, Brodarac je najavio da će "Savjet sigurno razmotriti sadašnji ustroj HCR-a i sistematizaciju radnih mjesta, utvrditi odgovara li kvalifikacijska struktura potrebama za kvalitetno i sigurno obavljanje razminiranja". "Inzistirat ćemo na stručnosti i kvaliteti rada svih zaposlenih", istaknuo je. "Ako su igdje bitni struka i stručni ljudi, onda je to u poslovima humanitarnog razminiranja, posebno u poslovima nadzora, jer je riječ o ljudskim životima", zaključio je Brodarac.

(Hina) malj vkn

Pročitajte više