Brodsko-posavska županija ima novih pet slučajeva, jedan povezan s čobanijadom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

IZ STOŽERA civilne zaštite Brodsko-posavske županije oglasili su se o broju novooboljelih od koronavirusa. javljaju kako imaju pet novih slučajeva. 

"U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Četiri pozitivne osobe su kontakti sudionika jednog privatnog okupljanja (svatovi) izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija.

Jedna pozitivna osoba povezana je s javnim okupljanjem, čobanijadom, koje je održano u naselju Podcrkavlje dana 27. lipnja 2020. godine", javili su. 

Za one koji ne znaju, čobanijada je natjecanje u kuhanju čobanca.

Pozivaju sve koji imaju smetnje da se jave.

"S obzirom na to da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, molimo sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ako imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri. O ovom je događanju obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo", dodaju.

Pozvali na suzdržavanje od organiziranja događaja

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 83, dok je broj aktivnih slučajeva 38.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću covid-19.

Pročitajte više