Broj žrtava raste: Ilegalni alkohol u Indiji ubio najmanje 143 osobe

NAJMANJE 143 osobe u istočnoj su Indiji preminule od posljedica trovanja nakon konzumacije alkoholnog pića destiliranog u domaćoj proizvodnji, a najvjerojatnije pomiješanog s vrlo toksičnim metanolom, javlja agencija AFP.

Bolnice u blizini siromašnog okruga 30 kilometara udaljenog od Calcutte, glavnog grada indijske države West Bengal prekrcane su žrtvama trovanja, a novi pacijenti pristižu svakih nekoliko minuta.

Većina žrtava siromašni su radnici, vozači rikša i sokolari, koji nemaju novaca za kupovinu registriranih alkoholnih pića, te su navratili u ilegalne barove ili su alkohol kupili od preprodavača.

Za vrijeme istrage ove tragedije uhićeno je deset osoba, a još najmanje sto ljudi nalazi se u bolnicama, te se strahuje kako će broj žrtava još rasti. Otrovao se i 12-godišnji dječak koji je zabunom popio alkohol, misleći da pije vodu.

Obdukcijom su u tijelima 20 žrtava otkriveni tragovi metanola, otrovne otopine koja se ponekad koristi u proizvodnji ilegalnih pića, kako bi se u njemu povećala koncentracija alkohola, no i u vrlo malim količinama on može izazvati sljepoću, otkazivanje jetre, pa i smrt.

Obitelji svih žrtava ove tragične nesreće dobit će odštetu u vrijednosti od 200 tisuća rupija, što bi iznosilo oko 3700 dolara.

Pročitajte više