Brutalno istukao bivšu učiteljicu pred učenicima

BIVŠI učenik je svojoj učiteljici upao na sat i izudarao je pred učenicima zbog naplate štete nastale u prometnoj nesreći u kojoj su oboje sudjelovali tjedan dana ranije.

23-godišnji Nikša Prkut uletio je na sat glazbenog svojoj bivšoj učiteljici Nediljki Mišerdi-Mandić u OŠ Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu. Najprije je počeo s vrijeđanjem, a zatim je nasrnuo na nju. Kako pišu 24sata, uhvatio ju je za glavu i divljački šamarao, a nakon toga je učiteljicu, držeći je za kosu, izvukao na hodnik i nastavio šamarati.

Nastavnici koji su čuli što se događa, odmah su pozvali ravnatelja. Prkut se zatim, i dalje je povlačeći za kosu, vratio s učiteljicom u razred, opalio joj još dva šamara i zaprijetio učenicima rekavši kako im je bolje da zaborave što su vidjeli. Nakon toga je pobjegao.

Nasilnik Nikša P. u školi je najprije napao dežurnog učenika i lakše ga ozlijedio jer ga nije htio pustiti u zgradu.

"Prije tjedan dana smo se, on u svom BMW-u i ja sa svojim Renaultom Cliom, sudarili, a kako je materijalna šteta bila mala, policija nije intervenirala. Potom smo to pokušali riješiti preko osiguravajućeg društva, što nismo uspjeli, jer su nam nedostajali neki dokumenti." – ispričala je učiteljica za Jutarnji list.

Dodala je kako joj je drago što nitko od učenika nije reagirao jer je, u tom slučaju, sve moglo završiti još gore. "Cijelo vrijeme sam u strahu da mi ne dođe na vrata, tim više što policija kaže da mu ne može ništa." – dodala je nesretnica.

Naime, Prkuta u njegovom mjestu smatraju problematičnom i nepredvidljivom osobom skonoj ekscesima. Policija ga je brzo nakon incidenta u školi uhitila i proslijedila istražnom sucu. Nakon saslušanja je pušten na slobodu i protiv njega je pokrenuta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda, nakon čega mu slijedi i kaznena prijava radi nasilničkog ponašanja.

Učiteljici je u KB Split utvrđen hematom na desnoj strani lica koji je okarakteriziran kao lakša tjelesna ozljeda. Zaradila je i Šancov ovratnik te je ubrzo puštena na kućnu njegu.

Pročitajte više