Bruxelles: Hrvatsko izaslanstvo boravilo u sjedištu NATO-a

HRVATSKO izaslanstvo na čelu s pomoćnicom ministrice obrane Jelenom GrčićPolić boravilo je u ponedjeljak u sjedištu NATO-a u Bruxellesu, gdje je s predstavnicima Sjevernoatlantskog saveza razgovaralo o pripramama Hrvatske za članstvo u NATO-u.

Članovi izaslanstva su s predstavnicima 19 zemalja članica NATO-a razgovarali o hrvatskim postignućima u planiranju i financiranju oružanih snaga, s posebnim naglaskom na programu smanjivanja osoblja, rekao je za Hinu izvor iz misije RH pri NATO-u.

Izvor je rekao da se na sastanku razgovarlo i o financijskim implikacijama modernizacije hrvatskih oružanih snaga.

NATO je na sastanku htio procjeniti hoće li trendovi u razvoju hrvatskih oružanih snaga - kratkoročno do 2005. godine i dugoročno do 2015. godine - omogućiti postizanje kompatibilnosti i operabilnosti sa snagama NATO-a, rekao je izvor. Hrvatski su izaslanici s predstavnicima Saveza razgovarali i o mogućnostima za sudjelovanje hrvatskih snaga u NATO-ovim mirovnim operacijama, dodao je izvor.

Predstavnici 19 zemalja članica jednoglasno su pozdravili napredak Hrvatske u reformi oružanih snaga, te joj pružili podršku u daljnjim reformama, kazao je izvor.

Pročitajte više