Budući HDZ-ov ministar na forumu pod nadimkom "ROKS" hvalio samog sebe i izvrijeđao SDP-ovca

Foto: FAH

VIROVITIČKO-podravski župan, budući ministar regionalnog razvoja i EU fondova, prije skoro pet godina našao se u centru svojevrsnog skandala, nakon što se pod nadimkom "ROKS" registrirao na forum članova portala virovitica.net i u svojim komentarima redovito objavljivao sve i svašta, pa i pohvale samome sebi.

Ujutro otvore novu zgradu bolnice, a ROKS odnosno župan u 19.42 sata napiše: Bravo Kiro, bravo Jopa, bravo Tole! Bravo HDZ! i pokrene val komentara, od pohvala do kritika.

Sve bi prošlo kao još jedna svađa anonimaca na javnom forumu da se Tomislav Tolušić nije obrušio na Božu Milivojevića (SDP). Taj građevinski sudski vještak iz Slatine, koji je na istom forumu koristio nadimak mišo 111, tužio ga je privatnom tužbom zbog uvreda i klevete koje je ROKS iznio protiv njega. ROKS je u komentarima u jednoj od rasprava Božu imenom i prezimenom prozvao da namješta cijene stanova prilikom procjene, da uzima „pinku" i prozvao ga je lopovom. 2011. godine zbog klevete je završio na sudu.

"Sve što sam pisao pod nadimkom ROKS u komentarima na portalu virovitica.net priznajem, stojim iza toga, ali ne osjećam se krivim za kazneno djelo klevete koje mi se stavlja na teret", kazao je župan Tolušić tijekom suđenja naglašavajući kako je riječ o političkom procesu jer je Milivojević SDP-ov gradski vijećnik u Slatini.

Osim komentiranja Bože Milivojevića župan Tolušić je kao Roks komentirao  i rad svoje stranke (HDZ) te samoga sebe. Komentarima  "Bravo Jopa, bravo Kiro, bravo Tole!" , "Župane, svaka čast!" i sl. hvalio je i svoje političke mentore Ivicu Kirina i Josipa Đakića.

U prosincu 2011. godine stigla je i pravomoćna presuda, prema kojoj je Tolušić proglašen krivim za vrijeđani Milivojevića te je morao platiti kaznu od 10 dnevnih osobnih dohodaka, odnosno 5585,20 kuna.
 

Pročitajte više