Buličić: oživjeti građanski i intelektualni sloj u Splitu

Nositelj koalicijske izborne liste LSa, DCa, SUa i JSDH splitski gradonačelnik Miroslav Buličić, odnedavno predsjednik splitskog LSa, danas je kazao da je cilj te koalicije, koja zajednički izlazi na izbore i u gradu i u Splitskodalmatinskoj županiji, oživjeti građanski i intelektualni sloj grada Splita.

Buličić je na tiskovnoj konferenciji kazao je kako ta koalicija pobuđuje pitanja o svojoj opravdanosti, no ustvrdio je kako je ona bez dvojbe strogi centar te da se programi njezinih stranaka podudaraju.

Mi smo u samu centru i kad dođemo na vlast, glavni nam je cilj u Splitu oživjeti građanski, intelektualni i poduzetnički sloj te poboljšati uvjete za đake i studente, dakle u prvom redu taj srednji sloj, urušen u proteklih 15 godina, istaknuo je.

Grad Split je potpuno konsolidiran, bez ikakvih dugova i ja mirno odlazim s mjesta gradonačelnika, kazao je Buličić i pozvao građane da iziđu na izbore.

Dopredsjednik DC-a u Splitu Ante Lović je, govoreći o pomorskoj orijentaciji Splita i regije, istaknuo da treba poticati brodogradnju i pomorstvo.

Predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Stanislav Jelača kazao je kako je njihova koalicija koalicija nade, naglasivši da su u Hrvatskoj najugroženiji umirovljenici te da koalicija treba oduzeti vlast u gradu i HDZ-u i SDP-u.

"Ovu koaliciju karakterizira jedinstvo programskih načela i jedino ona u gradu može stati na kraj bahatosti i pljački, a nositelj koalicijske liste Miroslav Buličić okružen je čestitim ljudima", kazao je Jelača.

Boris Kovačić, predsjednik stranke Jadranskih socijaldemokrata Hrvatske (JSDH) i član Glavnog odbora te stranke Teo Ljubić, istaknuli su da su ušli u koaliciju jer se ona zauzima za decentralizaciju države i regije.

To nije autonomaštvo, to je nužda, dodao je, naglasivši kako je tragično da velik broj ljudi u Dalmaciji i Hrvatskoj nema što jesti te da će se koalicija zalagati i za umirovljenike i za borce Domovinskog rata, koji na žalost čine brojna samoubojstva, jer im je teško.

(Hina) xmerc yvkn

Pročitajte više