Bura ili diverzija: Splitski HDZ ostao bez stranačkog barjaka, pao prolazniku na glavu?!

PAO JE HDZ u Splitu! I to doslovno! Čovjeku na glavu! Jučer je pred sjedištem stranke u Sinjskoj, jedan Splićanin sasvim neočekivano dobio cijeli poklon paket - stranački barjak i komad koplja na kojem se držao. Zastava mu je navodno aterirala na glavu s drugog kata, na kojem se nalaze prostorije Gradskog odbora.

Indexovi izvori kažu da je ljutita supruga jutros nazvala u stranku. Najavljuje tužbu za duševne boli i ozljede. Policija o događaju ne zna ništa, u HDZ-u tvrde da nitko nije zvao. Ali ako bude, spremni su platiti štetu.   

Što će reći dr. Duje?

Zvali smo šefa stranke u Splitu, novog saborskog zastupnika HDZ-a Dujomira Marasovića, no on nam se očekivano nije javio. Još se ljuti što je Index sa ostalim medijima doveo Kukuriku koaliciju na vlast. Tako makar on kaže. Šteta što se dr. Duje nije javio, jer kao (još uvijek) šef splitske bolnice zasigurno ima koju informaciju više o događaju. Vjerojatno je prezauzet saborskim obavezama i onim sitnim dušama koje ga maltretiraju kada Sabor zovu parlament...

Domjenak u HDZ-u bez stranačkog barjaka?

Ne zna se kako se barjak odlomio. Da li je bio u pitanju siloviti nalet bure ili netko od članova kojem se zgadila cijela prekjučerašnja blamaža oko podrške Kerumu i sazivanja izvanrednog Gradskog odbora usred Gradskog vijeća? Paranoja je zavladala među HDZ-ovcima, sumnja se čak i u organiziranu diverziju. 

Izgleda da ih je cijela situacija neugodno zatekla i paralizirala, jer stranačke zastave ni danas nema u Sinjskoj. Samo je državna zastavu tu, ali one HDZ-ove nema! Kao ni dijela koplja koje je odlomljeno. Navodno je sve u stranci, ali nije stavljeno na mjesto. Da opet nekome ne padne na glavu. 

Radi se o prvorazrednoj blamaži jer je u 14 sati u prostorijama stranke zakazan svečani domjenak. HDZ-ovci će se, čini se, po prvi put gostiti bez svog barjaka na pročelju. Možda stave HGS-ov?

Pročitajte više