Bura otežava promet na Jadranskoj magistrali te autocestama A1 i A6

NA DIONICI Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zbog jakih udara vjetra zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).

Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić, a na autocesti A1 od tunela Čelinka do tunela Sveti Rok brzina je zbog vjetra ograničena na 80 kilometara na sat.

Zbog zimskih uvjeta na snazi je zabrana voženje za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak u Lici.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom. Hrvatski autoklub vozače moli za oprez.

Državni hidrometeorološki zavod za danas predviđa djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Najsunčanije će biti u sjevernim krajevima i na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji, Lici i Posavini prevladavat će oblačno. Na dijelu srednjeg i južnom Jadranu mjestimice je moguća prolazna kiša ili kratkotrajan pljusak, a u Lici ponegdje vrlo malo snijega. Vjetar će biti slab, na sjevernom dijelu Jadrana mjestimice umjerena bura, na južnom sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte više